Home » Municipals » IMPOSTOS I TAXES MÉS JUSTOS PEL 2016

IMPOSTOS I TAXES MÉS JUSTOS PEL 2016

Imatge per entrada blog OOFF 2016Les ordenances fiscals del 2016 a Salt són més justes amb les famílies que tenen menys recursos i inclouen mesures a favor del medi ambient i de la sostenibilitat. Representen un canvi d’orientació política que revertirà en un a millor regulació de les aportacions dels veïns i veïnes en forma d’impostos, taxes i preus públics i, en conseqüència, establirà un equilibri en les condicions de vida de tots els ciutadans i ciutadanes del municipi. Per això hi vam votar a favor en el ple del dia 26 d’octubre passat.
L’acord per aprovar les ordenances ve d’un període de diàleg que va obrir l’equip de govern que formen ERC i IpS. La negociació tenia la perspectiva d’un pacte per tancar un acord d’esquerres i el resultat ha estat plenament satisfactori. Hem iniciat un nou camí de justícia contributiva aplicada als impostos i les taxes de Salt. El resultat de la negociació ha estat especialment positiu pels socialistes perquè l’acord inclou propostes que havíem reclamat durant els últims anys.
Amb CiU a l’equip de govern de Salt, durant l’alcaldia de Jaume Torramadé, va ser impossible arribar a cap acord per introduir modificacions a les ordenances per alleugerir la càrrega d’impostos municipals a les persones i les famílies amb menys ingressos. Vam provar d’incloure, sense èxit, criteris de sostenibilitat a les ordenances i cada vegada que proposàvem establir una certa proporcionalitat als impostos CiU s’hi negava de manera sistemàtica. S’hi negava assegurant que no era reglamentàriament possible. El temps ha demostrat que CiU no tenia cap intenció ni voluntat política per introduir criteris de progressivitat en els impostos municipals.
Les modificacions concretes de les ordenances fiscals, a les què el PSC va donar suport són:
– La bonificació de fins un 60% de la quota de l’IBI per a famílies nombroses amb ingressos inferiors a 42.500€/any.
– La bonificació de fins a un 50% de la quota de l’IBI per aquells propietaris d’habitatges que instal•lin captadors tèrmics solars.
– S’inclou dins l’Impost sobre Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, l’exempció per aquells propietaris que duguin a terme una dació en pagament del seu domicili habitual.
– La bonificació d’entre un 10 i un 20% de la taxa per la prestació del servei de recollida i tractament i eliminació d’escombraries i residus per aquelles persones que facin ús de la deixalleria.
– La bonificació d’un 30% anual de la taxa per la prestació de serveis relacionats amb la protecció, control i tinença d’animals, per gossos adoptats a la gossera.
– Fins ara els ciutadans només podien fraccionar aquells rebuts que fossin superiors a 90 €. Amb les modificacions als rebuts d’IBI, impost sobre vehicles, taxa de recollida d’escombraries per aquelles persones que tinguin aigua de pou podran fraccionar-se a partir de 30 €, de manera que el primer pagament d’impostos al mes de maig, juny no es fa tant feixuc. Aquest camí és el que volem iniciar fins arribar
El vot a favor de les Ordenances Fiscals pel 2016 és un vot pel canvi perquè les persones que tenen menys recursos no hagin de pagar tants impostos. També va ser un vot a favor de beneficiar a les persones que fan un esforç per millorar el medi ambient amb el cost d’obres d’envergadura al seu edifici o bé utilitzen la deixalleria per eliminar residus. El PSC, però no es queda aquí i vol aprofundir en aquests canvis, incloent en les properes ordenances fiscals, canvis en el sentit de la progressivitat en la taxa de recollida d’escombraries i aconseguir incorporar una tarifa plana per pagar els impostos, un compromís que el govern d’ERC i IpS, també ha pres.
Continuarem treballant per aconseguir unes Ordenances Fiscals justes per als ciutadans i suficients per mantenir els serveis públics municipals. Aquest ha estat un pas important, el reconeixement que el canvi en les ordenances fiscals era possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>