Home » Municipals » DISCURS PLE D’INVESTIDURA

DISCURS PLE D’INVESTIDURA

Després d’uns dies d’inactivitat a la xarxa, torno ha estar present amb el discurs que vaig fer el passat dissabte dia 13 de Juny al  ple d’investidura del nou alcalde de Salt.

En aquest discurs queden molt clares les raons del nostre grup municipal per a aquesta decisió, realitzada des del convenciment i la responsabilitat, ho vam dir durant la campanya i ens mantenim en això, Creiem a Salt i creiem que el canvi només és possible amb un govern de esquerres, amb una nova majoria d’esquerres, que es preocupi pels problemes reals de la població, per això varem votar la investidura del nou Alcalde i per això estem disposats a participar al nou govern i fer possible la governabilitat del nostre municipi.

pscregidors2015

Bon dia,

En primer lloc moltes gràcies a tots els assistents per acompanyar-nos avui en la constitució del nou ajuntament. També donar les gràcies a tots els membres de la llista amb la que vam concórrer a les eleccions municipals, així com a tots els voluntaris i voluntàries que van treballar per la campanya electoral. I evidentment gràcies als votants de la nostra formació, que amb els seus vots han permès que avui estiguem aquí.

En primer lloc felicitar en el meu nom i en nom del grup del PSC CP a Jordi Viñas, nou alcalde de Salt.

Ja des d’abans de les eleccions municipals vam manifestar la nostra voluntat de configurar una majoria d’esquerres a l’ajuntament de Salt. El motiu? Al nostre entendre, Salt demanava, Salt demana un canvi, un canvi necessari que ha de passar per

  • Noves formes de governar, gestionar i relacionar-se amb els nostres veïns i veïnes. El clam general de la ciutadania arreu, en els darrers anys reclama aquests canvis, uns canvis que passen perquè els polítics, i sobretots els dels pobles i ciutats, siguem propers, que no ens situem per sobre de ningú, sino al costat, que siguem GENT. Canvis que demanen empatia amb els que pateixen una situació complicada, que demana que escoltem activament les propostes dels ciutadans i ciutadanes. Que demana participar, no sols cada quatre anys a les urnes, que vol decidir les coses importants que afecten a Salt. Ciutadania que demana que siguem transparents, que oferim la informació que tenim, que no amaguem res. Ciutadans i ciutadanes en definitiva que reclamen persones honestes, treballadores i compromeses amb Salt al capdavant de l’ajuntament.
  • Perquè és imprescindible posar les persones, i sobretot les persones més vulnerables al centre de l’acció de govern a la nostra vila. Perquè la principal motivació pel nostre treball al capdavant de l’ajuntament ha de ser buscar solucions al problema més important que ens amenaça, l’atur. El canvi necessari passa perquè l’Ajuntament sigui qui garanteixi que ningú queda enrere, que tots i totes tinguem les mateixes oportunitats de progressar i que siguem capaços de garantir que els saltencs i saltenques, independentment del seu origen, condició i capacitats, tinguin les necessitats bàsiques cobertes per poder viure amb dignitat.

Després del 24 de maig, els regidors dels partits d’esquerra a Salt sumen 12 d’un total de 21. Fins i tot més que la majoria absoluta que són 11. Malgrat els mals resultats, sense pal·liatius del PSC, les esquerres a Salt sumen una majoria. La majoria de ciutadans i ciutadanes a Salt ha votat canvi i un canvi d’esquerres. Amb aquest mandat dels ciutadans era el nostre deure com a partits d’esquerres treballar en aquesta direcció.

En diverses reunions conjuntes entre ERC-AM, IpS-CUP i PSC-CP, hem posat els programes sobre la taula. Hem parlat únicament de programes electorals de les formacions, sense parlar de càrrecs, de cadires. Crec sincerament, que fer-ho així també forma part de la nova manera de fer política, i demostra que no és “postureo”, sino que ens ho creiem, que tenim voluntat de fer-ho i que finalment ho fem.

La tasca no ha estat fàcil, posar-se d’acord tres formacions polítiques, d’esquerres, cert, però al mateix temps tan diferents, amb trajectòries tan distants i en alguns temes amb visions contraposades. Per això vull agrair tant a ERC, com a IpS la seva voluntat per arribar a un acord i reconeixe’ls la seva generositat a l’hora de cedir. Unes vegades ens ha tocat al PSC de cedir, d’altres a ERC i d’altres a IpS. No em volia oblidar tampoc de la bona predisposició del CANVIEM SALT, que des d’un primer moment també va veure clar que una majoria d’esquerres era possible. Aquest procés de trobar els acords programàtics s’ha desenvolupat des de la cordialitat, la voluntat i la il·lusió que una nova manera de fer les coses en política a Salt és possible i que ho estàvem fent realitat en aquell moments, en aquelles reunions.

Tot aquest procés ha acabat amb una sèrie d’acords programàtics que avui ens han portat al PSC a votar la investidura de Jordi Viñas com alcalde. Acords que hem signat en un document i que se circumscriuen als àmbits de bon govern, transparència i participació ciutadana, serveis a les persones, territori, sostenibilitat i promoció econòmica i serveis públics. Aquest document no recull tot i cadascun dels acords, però si els mes importants.

En voldria destacar en primer lloc els que fan referència a la voluntat de transparència i participació ciutadana, amb l’apoderament del Consell de Ciutat. En l’apartat d’atenció a les persones posem èmfasi en les comunitats de veïns, com a primer espai de convivència que s’ha de preservar. També destacar que declarem Salt lliure de desnonaments i garantirem l’accés i el dret a un habitatge digne amb els seus serveis bàsics (llum, aigua i gas).

L’educació ha de ser també prioritària per l’acció de govern i per això hem acordat un pacte local d’educació per la planificació d’equipaments educatius, per la formació al llarg de la vida, i l’educació vinculant a les famílies per a garantir la igualtat d’oportunitats.

El gran projecte aturat en el mandat que ara acabem ha estat l’Ateneu Popular de la Coma Cros, i la reactivació d’aquest projecte també es contempla a l’acord.

Finalment a nivell de promoció econòmica, apostem per una aturada i replantejament dels creixements urbanístics que tenim a Salt. La idea és que no creixem en més habitatges i que l’activitat econòmica que s’implanti sigui amb criteris de proximitat, diversitat, estabilitat i  creació de valor afegit per Salt.

Però la feina no està acabada. Hem fet un primer pas, el d’aconseguir posar-nos d’acord programàticament, però ara falta posar en pràctica aquests acords. Per fer-ho creiem que el millor és continuar el camí plegats. Salt necessita un govern fort, de majoria per poder tirar endavant aquestes i altres propostes. Per això demano al nou alcalde Jordi Viñas lideratge, i a IpS generositat, cal que deixem enrere prejudicis, trajectòries i diferències i que mirem endavant per Salt. Junts sumem, i podem fer-ho, per què no intentar-ho? Salt ho necessita, Salt ens necessita.

Salt, 13 de juny de 2015

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>