Home » Municipals » Carta a tots els saltencs i saltenques

Carta a tots els saltencs i saltenques

Sóc la Iolanda Pineda

Molts de vosaltres em coneixeu. Vaig ser l’alcaldessa de Salt entre el 2007-2011. Algú podria preguntar-se, per què al cap de quatre anys em presento de nou a l’alcaldia de Salt?

Hi torno perquè crec en Salt. Tenim projecte per Salt i un equip fantàstic per fer realitat aquest projecte. Un projecte per Salt que creu en les persones i que proposa que els SALTENCS i LES SALTENQUES siguin els protagonistes d’aquest projecte.

Durant quatre anys hem estat navegant sense rumb. El govern de CiU amb Torramadé al capdavant ha estat més preocupat de les qüestions personals que no pas de tenir un projecte de poble i desenvolupar-lo. També hem patit una manera de fer autoritària i amb absolut menyspreu cap a les propostes de les entitats i dels ciutadans i ciutadanes.

Massa sovint s’ha deixat de banda a la gent que ho està passant malament a arrel de la crisi, i això no ho hem de permetre, ni com a persones ni com a poble. El nostre projecte consisteix en fer de Salt un lloc d’oportunitats.

Més enllà dels estereotips, a Salt tenim molt de potencial. Estem ben situats en el mapa. A menys d’una hora de Barcelona i França al peu de l’AP7 que és el corredor del Mediterrani, ben connectats amb la Costa Brava. Aquest enclau estratègic ens han de servir a l’ajuntament per fer una planificació de manera que serveixi per atraure empreses que generin llocs de treball i així donar oportunitats de feina als milers de saltencs i saltenques que es troben a l’atur.

Molts saltencs i saltenques han perdut l’habitatge en els darrers quatre anys, o bé han necessitat dels serveis socials per pagar una factura de la llum, l’aigua, o comprar unes ulleres pels seus fills. Estem parlant de necessitats bàsiques de la vida diària a les que les famílies no han pogut fer front. L’Ajuntament ha d’estar al costat de la gent, ha de donar suport a la ciutadania i afrontar els problemes amb valentia.

És cert que la memòria és efímera, però no fa tants anys que les antenes parabòliques sembraven els balcons, quan els contenidors semblaven pàrquings de carrets de supermercat. Aquests problemes, amb treball, amb esforç vam aconseguir eradicar-los. Semblava impossible i ho vam aconseguir. Ara són nous reptes els que ens preocupen. L’espai públic, els carrers, les places, estan bruts, deixats i amb manca de manteniment. Alguns propietaris de gossos no recullen les caques de la via pública, hi ha ciclistes que passen sense miraments a gran velocitat per sobre de les voreres,… Volem combatre aquests comportaments,….. Volem també millorar la neteja dels nostres carrers, places i tindrem un pla de manteniment dels parcs infantils.

Arriba el moment de les petites coses, d’aquells detalls que milloren la convivència, l’espai públic, de recuperar la confiança de la gent. Arriba el moment que els que creuen en Salt, en el seu potencial, que creu en la seva gent, faci un pas endavant per tornar al govern de l’ajuntament de Salt.

Per això compto amb tu, perquè CREIEM EN SALT i en la seva gent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>