Home » Municipals » Engegarem el desenvolupament dels terrenys entre l’autopista i l’espai Gironès com a zona d’expansió comercial

Engegarem el desenvolupament dels terrenys entre l’autopista i l’espai Gironès com a zona d’expansió comercial

Entenem que la creació d’un nou teixit econòmic farà que Salt superi els tòpics i transformi la imatge que la percepció de ciutat dormitori, els aldarulls, la massificació i la concentració d’immigrants han dibuixat

Engegarem el desenvolupament dels terrenys entre l’autopista i l’espai Gironès com a zona d’expansió comercial establint les condicions per a la ubicació d’empreses que garanteixin la creació de llocs de treball al municipi. Volem vincular aquest procés amb la defensa i la protecció del petit comerç de proximitat i l’establiment de condicions favorable per als emprenedors. Considerem que la creació d’un nou teixit econòmic farà que Salt superi els tòpics i transformi la imatge que la percepció de ciutat dormitori, els aldarulls, la massificació i la concentració d’immigrants han dibuixat. És essencial que el petit comerç de proximitat, el que coneixem de tota la vida i el novell, tinguin les condicions per desenvolupar la seva activitat. Però si volem superar aquesta crisi que patim no en farem prou només amb això. Hem de buscar noves alternatives que es complementin.

Les últimes dades situen en 3.317 persones la xifra d’aturats a Salt. Aquesta és una dada preocupant i constata que a Salt és urgent aplicar polítiques de creació d’ocupació. No puc prometre que crearem ocupació i que eradicarem l’atur a Salt i qui ho faci menteix. Però sí que estem en condicions de dir que podem crear les condicions necessàries per atraure empreses que s’instal·lin a Salt i que generin ocupació. En aquest sentit, celebrem l’acord de la creació d’una trama urbana consolidada que agrupa Salt, Girona, Sant Gregori, Vilablareix i Fornells, per eixamplar les possibilitats de creixement econòmic del conjunt dels municipis.

Plantegem superar la imatge de ciutat que té Salt explotant el potencial de la vila. Estem ben situats al mapa i som un dels aparadors del corredor del Mediterrani. Al costat de l’autopista hi ha terrenys on poder situar-hi empreses. L’Ajuntament no té la propietat d’aquests terrenys, però sí que té la competència de poder dir què vol en aquests terrenys. Per tant té la capacitat de desenvolupar-los urbanísticament donant prioritat a l’estímul de l’activitat econòmica. Hem d’atraure empreses, que siguin motor generador de llocs de treball.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>