Home » Municipals » Entrevista a Iolanda Pineda

Entrevista a Iolanda Pineda

JC_2151v2-1

Vostè va ser l’alcaldessa de les petites coses. Encara ho defensa?

És clar. Un dels problemes que més preocupen la ciutadania són les actuacions dels incívics, la neteja i el manteniment de l’espai públic, per això ens comprometem i lluitarem per solucionar el problema de les caques dels gossos i les bicicletes per la vorera i durem a terme un pla de manteniment i neteja dels diferents parcs infantils i zones d’esbarjo del municipi.

Tanmateix la queixa més habitual dels ciutadans són els impostos i que sembla que sempre s’apugen. Hi ha solució?

Tenim idees. Avui en dia és molt normal que puguem pagar els nostres serveis de telefon o Internet o d’altres mitjançant una tarifa plana. Per què no hem de poder pagar els nostres impostos i taxes de la mateixa manera? Ens comprometem doncs a instaurar una tarifa plana que permeti als ciutadans repartir el pagament dels impostos durant tot l’any.

Però malgrat tot hi ha gent que no pot pagar i se’ls continua exigint impostos. Què hi faran?

Moltes famílies ho estan passant malament a causa de la crisi, per això, proposarem unes bonificacions progressives en diferents impostos i taxes com són l’escombraries i l’IBI, els que més afecten les famílies, de manera que segons els seus ingressos i membres de la unitat familiar puguin gaudir de bonificacions.

Salt té gairebé un miler de pisos buits i molta gent que ha perdut el seu habitatge.

Mentre molts ciutadans tenen greus problemes d’habitatge, els bancs en tenen de tancats. Sancionarem als bancs que tinguin pisos buits sense cedir a la borsa d’habitatge, durant més temps del Reglamentat.

Hi ha el tòpic que Salt és la ciutat sense llei i que el centre de Salt sembla el Bronx. Està d’acord?

Crec que tot és millorable. La seguretat no només són estadístiques, també són sensacions i la ciutadania té la sensació de manca de presència de policia al centre la població, per això situarem una oficina de denúncies a l’edifici de l’Ajuntament.

Ni posant la policia dins de la comunitat de veïns el govern de CiU ha evitat els robatoris dins dels pisos. Vostè té alguna alternativa millor?

Per garantir la seguretat dins dels edificis, crearem una línia de subvencions per col·locar càmeres de vídeo vigilància a les comunitats i continuarem amb la col·locació de càmeres de vídeo vigilància a tot el municipi amb l’objectiu que no quedi cap lloc conflictiu sense cobertura.

Canviem de tema. Salt també té una de les millors zones d’esbarjo del Ter. Per què no s’acaba d’aprofitar el Pla dels Socs?

El nostre objectiu és consolidar el Pla dels Socs com àrea d’esbarjo, dotant l’espai d’una zona de pícnic amb espais fixes per fer foc i una guingueta que permeti el servei de bar i la vigilància de la zona.

La Coma Cros és un dels projectes de Salt més emblemàtics de la darrera década, però CiU la té encallada. Es pot fer alguna cosa?

Des del PSC, ens comprometen a donar suport al projecte de la Coma Cros com a espai cultural i popular amb possibilitats de futur a través del lideratge per una gestió mixta entre l’Ajuntament i l’assemblea de l’Ateneu. Treballarem conjuntament amb l’assemblea de la Coma Cros per impulsar i fer realitat l’Ateneu Popular Coma Cros.

S’ha acabat l’època de les grans inversions, però hi ha sectors de Salt on el govern de CiU no ha invertit.

És cert, això passa al Veïnat, per exemple. El PSC, mitjançant un procés participatiu, projectarem un Pla Integral de Reforma del Veïnat, un projecte que ha de servir per dissenyar entre tots, veïns i ajuntament que ha de ser el model que ha de permetre reurbanitzar la zona del Veïnat, el model de carrers, els aparcaments, l’enllumenat i les zones verdes.

Ha parlat de «procés participatiu». Els ciutadans de Salt pensen que l’alcalde Torramadé va a la seva.

Entenc aquesta sensació. En les polítiques del segle XXI la participació de la ciutadania en la política és imprescindible. La ciutadania implicada reclama poder tenir espais on expressar les seves inquietuds i que aquestes siguin tingudes en compte. Per això, hem de fer de la transparència i la participació una de les nostres insígnies i convertirem el Consell de Ciutat una vertadera eina de participació, i ens comprometem a retre compte anualment de les diferents actuacions realitzades durant l’exercici. Cal doncs que aquest Consell s’articuli amb consell participatius sectorials on tècnics i ciutadans puguin compartir visions i arribar a acords de diagnòstic i així poder aplicar polítiques socials en diferents sectors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>