Home » Municipals » Promourem la instal·lació de càmeres de seguretat a les comunitats de veïns amb una línia de subvencions

Promourem la instal·lació de càmeres de seguretat a les comunitats de veïns amb una línia de subvencions

La nostra proposta en matèria de seguretat inclou un increment de la plantilla de la policia local, la posada en funcionament d’una oficina de denuncies a l’edifici de l’ajuntament i la implantació d’un servei de policia comunitària coordinat amb els mediadors i agents cívics.

Obrirem una línia de subvencions per a la instal·lació de càmeres de vigilància a les comunitats de veïns. Ho plantegem com una de les potes que fonamenten el nostre programa en matèria de seguretat, que es complementarà amb un increment de la plantilla de la policia municipal, la implantació d’un servei de policia comunitària coordinat amb els mediadors i els agents cívics; una aposta inequívoca a favor de la Junta Local de Seguretat i el Pla Local de Seguretat i l’aplicació d’una ordenança de convivència. Acabarem de completar la instal·lació de càmeres de seguretat a totes les zones on calgui més vigilància. En els propers 4 anys, instal·larem càmeres per millorar la seguretat a Salt. Aquesta implementació progressiva ha de fer possible la cobertura de la totalitat dels possibles punts conflictius del municipi.

La seguretat és un valor indispensable per la convivència i el PSC farà tot el possible per garantir el dret a viure en pau i bé a Salt, la seguretat està estretament relacionada amb les polítiques de cohesió social. Cal una política que fomenti el compliment dels deures ciutadans i la defensa dels drets. A Salt hi ha problemes de seguretat i conflictes relacionats amb la convivència, el civisme i el bon veïnatge. Aquests problemes s’han d’abordar des de l’autoritat que ha de tenir una policia municipal ben dotada, formada, organitzada i amb tot el suport de la ciutadania, característiques actualment inexistents.

La prevenció dels delictes ha de ser un dels elements bàsics de la política de seguretat que vol aplicar el PSC, potenciant els valors de convivència i de civisme per corregir els petits delictes i els actes incívics que generen una forta sensació d’inseguretat. En aquest sentit, el paper dels agents cívics serà de gran valor i per això preveiem reforçar-ne el seu paper. El més important és que la ciutadania se senti segura. I s’hi sent quan té als agents de policia a prop, i és per això que es crearem una oficina de la Policia Municipal a l’edifici de l’Ajuntament. La localització de la comissaria en un extrem de la ciutat ha fet que molts veïns se sentin lluny dels qui els han de protegir. Per això proposem dotar aquesta oficina amb els mitjans perquè pugui ser la seu de la policia administrativa i pugui tramitar denúncies al mateix temps que garanteix la presència policial.

Des del PSC volem potenciar el paper de la policia municipal com a cos de proximitat. Els agents han de ser bons coneixedors dels problemes de convivència més habituals i poder actuar en conseqüència. Personalment són partidària de tenir patrulles mixtes (mossos i policia local) estables al municipi, insistirem a la Generalitat en la reivindicació perquè l’àrea regional dels Mossos d’Esquadra sigui a Salt, tal i com ja s’hi havia compromès la Generalitat quan vaig ser alcaldessa. De fet vam ser nosaltres els que vam aconseguir, durant el nostre mandat, la Construcció de la nova comissaria de Policia Municipal, la implantació de la policia de barri, els agents cívics i la col·locació de càmeres de vigilància; i també vam ser nosaltres els que vam establir els contactes amb la Judicatura i Fiscalia, que van permetre l’expulsió de multireincidents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>