Home » Municipals » Salt no es mereix això

Salt no es mereix això

Un periodista que va seguir el debat que es va fer aquesta setmana al Canal feia crònica on venia a dir que, després d’aquests quatre anys convulsos, el que ens espera al ple de l’Ajuntament pot ser encara pitjor amb la possible presència del regidor del PP.

Salt no s’ho pot permetre, portem quatre anys on el ciutadà de Salt ha estat més temps pendent de notícies “personals”, per dir-ho d’alguna manera, que de les propostes que es duien a terme. Portem quatre anys sense projecte, quatre anys d’incompliments programàtics, de governar més de cara als mitjans que pels ciutadans, de no fer res, de negar un cop i altre els problemes reals de la societat, d’enfrontaments constants amb la ciutadania. Per exemple s’ha donat més importància a lluites personals amb alguna activista social que a solucionar els problemes d’habitatge.

Fent memòria podríem trobar molts exemples d’enfrontaments o de promeses incomplertes, perquè es deuen més a una manera de fer i governar que no un cas aïllat. A tall d’exemple voldria destacar-ne només dos: l’enfrontament amb la PAH o l’Ateneu de la Coma Cros. En el primer cas, si totes les energies que s’ha destinat a enfrontar-se amb el col·lectiu s’ha haguessin dedicat a cercar solucions i obligar als bancs a que cedir habitatges buits a la borsa d’habitatge social de l’Ajuntament hauria estat més beneficiós per la ciutadania de Salt.

L’Ateneu de la Coma-Cros és un altre tema estrella, primer van organitzar un procés participatiu per definir el model de futur per l’Ateneu, després es van oblidar d’ell, no van participar en el procés i quan van conèixer els resultat i no ser del seu gust va suposar més enfrontaments, negociacions ocultes i males arts. El resultat han estat postures allunyades i enfrontaments on els únics perjudicats som els ciutadans de Salt.

Un altre tema conflictiu és el canvi de sentit del Carrer Major. Un bon dia l’alcalde es va llevar i va decidir escoltar interessadament als comerciants del Carrer Major que l’hi demanaven canviar el sentit del Carrer. Amb diners públics es va encarregar un estudi de trànsit totalment incomplert i amb manca de rigor on hi havia una intenció preexistent de revertir un canvi circulatori. Una invenció de l’alcalde que no s’hauria d’haver fet mai, ja que ha servit, entre d’altres coses, per gairebé enfonsar al comerç tradicional a la que era en aquell moment la gran zona comercial de Salt: resultat una altre promesa incomplerta i un referèndum fantasma. Un altre cop els perjudicats som els ciutadans perquè s’han dilapidat uns diners públics que han acabat en res.

Per fer tot això han comptat un cop i un altre amb el suport del representant del Partit Popular. El ​nou candidat del PP va aprofitar que el debat municipal es​ feia​ en un espai teatral per fer una gran interpretació. Van escenificar un gran enfrontament, però tot fa sospitar que no és més que comèdia i que posteriorment tornaran a pactar-ho tot.

Estic segura que la ciutadania és més intel·ligent que tot això i van veure el llautó. Estic segura que no es deixarà entabanar. Salt no es mereix això.

CREIEM EN SALT!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>