Home » Reflexions » Els nostres compromisos amb la seguretat de Salt

Els nostres compromisos amb la seguretat de Salt

És una bona notícia que les dades sobre la comissió de delictes hagin millorat a Salt, com han millorat arreu de Catalunya. Estem satisfets d’algunes accions que s’han dut a terme darrerament al municipi, creiem que han ajudat a millorar la sensació de seguretat.

En seguretat s’han de tenir clares altres variables. Una cosa són les dades i l’altra les sensacions, i per altra banda les millores no solen ser mai immediates i sovint són fruit d’una feina prèvia. Per això creiem que cal tenir presents mesures anteriors que han contribuït a aquestes millores. La construcció de la nova comissaria de Policia Municipal va ser important per potenciar la presència policial als carrers, així com la implantació de la policia de barri. Quan vam estar governant vam desenvolupar una feina lenta de diàleg fluid amb la resta de cossos de seguretat, que ara dóna fruits. També vam establir contacte amb jutges i fiscals per tal d’expulsar els delinqüents multireincidents. Creiem que aquesta millora de les dades actuals es deu a la implantació d’agents cívics i a la col·locació de les càmeres de vídeo-vigilància. Aquestes i altres accions han servit per millorar les dades, i crec que també la sensació d’inseguretat.

Que els saltencs i saltenques se sentin segurs és un valor molt important. La localització de la comissaria en un extrem de la ciutat ha fet que molts veïns es sentin desatesos en la seguretat. Lluny de qui els ha de protegir. Per això crearem una oficina de la policia municipal a l’edifici de l’Ajuntament. Aquesta oficina de denuncies ha de garantir una presència policial més propera. Creiem que cal continuar la instal·lació de càmeres de seguretat a totes les zones on calgui més vigilància. Aquesta col·locació progressiva ha de cobrir els punts més conflictius del municipi.

En relació a la seguretat hi ha el civisme. Una de les queixes recurrents dels ciutadans i ciutadanes és la falta de civisme. Considerem necessari i útil la presència als nostres carrers i places, al nostre espai públic, ja sigui urbà o a les deveses, d’agents cívics que vetllin per la millora del civisme.

Per continuar millorant la seguretat de Salt cal invertir. Per això col·laborarem i ajudarem a les comunitats de propietaris que reforcin la seva seguretat instal·lant càmeres de vídeo vigilància dins la seva pròpia comunitat.

Reivindicarem a la Generalitat compleixi els seus compromisos i construeixi a Salt la comissaria regional dels Mossos d’Esquadra. Proposarem i treballarem per mantenir i augmentar l’actual plantilla destinada a la comissaria conjunta de Salt

Aquets són alguns dels nostres compromisos amb Salt, aquests són els nostres compromisos amb la seguretat a Salt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>