Home » Municipals » Un altre problema que no saben solucionar

Un altre problema que no saben solucionar

Iolanda Pineda

Fa mesos vam iniciar un seguit de trobades i enquestes per recollir propostes i conèixer de primera mà quines són les inquietuds dels nostres ciutadans. Els problemes són múltiples però n’hi ha un que tard o d’hora surt a totes les converses: la neteja. La neteja de Salt és un tema que preocupa i molt.

Les conclusions que s’extreuen de les enquestes i de les opinions dels ciutadans de Salt són preocupació per tot allò relacionat amb la neteja de la nostra vila. La falta de civisme d’alguns veïns provoca que les defecacions dels animals de companyia es quedin al carrer. La manca de conscienciació fa que no es dipositi la brossa al contenidor o que si es fa no sigui a l’adequat. També es percep deixadesa en el manteniment de l’espai públic. Però el que més preocupa és la falta de resposta de l’actual equip de govern. Els saltencs i saltenques no entenen que no s’hi adoptin mesures correctores o que no s’apliqui l’ordenança de civisme vigent.

Això només és la punta de l’iceberg. El primer pas per solucionar un problema és admetre’l. En lloc d’això es vol fer creure a la ciutadania que tot està bé mitjançant campanyes de maquillatge com “Salt és molt més”. No podem estar d’acord en una promoció pagada de tots els saltencs de la feina feta, però molt menys de propaganda per amagar el que no s’ha fet. Això és intentar dissimular les vergonyes. No volen que se’n parli, perquè si d’una qüestió no se’n parla és perquè no existeix.

Els carrers, les places i els espais públics estan plens d’aquesta autèntica plaga urbana que són les caques de gos. El ciutadà es pregunta perquè serveixen les taxes que es paguen per la tinència d’animals? perquè no es multa als incívics? Han passat quatre anys sense donar una solució al problema. En vam fer bandera durant l’última campanya electoral, però com moltes altres promeses no l’han complert. Continuen creien que amb un fulletó informatiu i un control dels animals censats aconseguiran arreglar el problema. Amb quatre anys de govern de Torramadé n’hi ha prou, queda demostrat que no ho saben solucionar.

Actualment ja no es parla de la problemàtica de les antenes parabòliques, ni dels carrets de supermercat. En l’anterior govern ho vam solucionar gràcies a la col·laboració dels ciutadans i aplicant l’ordenança de civisme. Creiem que els problemes de civisme com les caques de gossos o les bicicletes sobre la vorera tenen la mateixa solució. Ara podem parlar d’aquells problemes com a antics problemes perquè vam ser capaços de donar-hi resposta. De la mateixa manera tenim idees per solucionar aquest problema i la intenció de fer-ho. 

Perquè nosaltres sí que tenim projecte!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>