Home » Catalunya » Arxivat el cas dels sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya

Arxivat el cas dels sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya

Ahir va sortir la notícia que confirmava el meu convenciment. Es va demostrar la innocència dels alcaldes i alcaldesses que estàvem imputats en el cas de la Federació de Municipis de Catalunya. Es va demostrar que el fet de rebre una assignació de la Federació de Municipis per les responsabilitats i feines que desenvolupàvem, no és cap delicte. Per això s’ha decidit l’arxiu de la causa.

Cada cas és diferent i jo només puc parlar del meu. Durant el període 2007-2011 vaig ser vocal de la comissió executiva de la Federació de Municipis i presidenta de la Comissió d’Immigració de l’ens. Aquestes responsabilitats, em suposaven que cada setmana havia d’anar almenys un dia a Barcelona, assistir a reunions de la pròpia executiva de la FMC, reunions de la Comissió d’immigració, reunions amb la secretaria d’immigració,… Em vaig encarregar negociar i signar el Pacte Nacional per la Immigració, també vaig negociar la Llei d’Acollida, Llei de centres de culte,…. vam organitzar i participar en jornades dirigides als municipis per tal d’estudiar i posar en comú polítiques d’acollida i acomodament de població nouvinguda, i com fer front a aquest fenomen. Totes aquestes tasques suposaven que havia d’anar com a mínim una vegada a Barcelona cada setmana.  Per aquesta feina rebia una assignació de 265 € per mes. Aquesta assignació tenia la corresponent retenció d’IRPF i era degudament declarada cada període impositiu. Finalment el cas s’ha arxivat i ha quedat clar que no vam cobrar res de manera injustificada.

Estem assistint a una judicialització de la vida política. Aquests falsos casos de corrupció ens ha arrossegat a més de 40 alcaldes i alcaldesses de PP, ERC, CiU, ICV i PSC. Aquest cas és particularment inverosímil, ja que és difícil de creure que partits tant diferents ens poséssim d’acord per cobrar sobresous. Sempre m’he mostrat favorable a la transparència absoluta en les institucions, siguin públiques o privades. I ho continuarem fent, sempre tenint present que serà la justícia qui decideixi qui és culpable i qui innocent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>