Home » Cultura » Salt és Cultura!!!

Salt és Cultura!!!

Salt respira i transmet cultura. La Coma Cros, el Teatre, La Mirona, El Canal, les Biblioteques, el carrer, la seva gent, les seves entitats, les activitats,… són un dels actius culturals més importants de la nostra vila. La cultura a Salt té arrels molt profundes, es remunten molts anys enrere. Can Panxut va ser un embrió de la cultura saltenca.

Disposem de diferents espais per crear, exposar, i gaudir de la cultura. Som la capital del Teatre amb el Temporada Alta. Som referents a l’espai de la musica en viu amb La Mirona i el Black Music Festival. També és important remarcar la importància de la Cultura Popular, molt present al carrer.

Podem presumir de tenir en el nostre teixit associatiu moltes entitats com Diables, Gegant, Marrecs, Kinbédeball, Oudial, Agrupació Estil, El Safareig, Estampades, la Banda del Rec, M’ho Passo Bé, Agrupació Fotogràfica, Coral Tribana, Rossinyol i Alimara, Duendes del Camino, Salt Sardanista i moltes més. La Cultura a Salt és viva i es viu amb molta força!!

Malgrat tot aquest potencial no podem dir que culturalment a Salt tot funcioni. Tenim un Museu de l’Aigua punter que està tancat. El Camí de Sant Jaume passa per Salt i és un atractiu cultural i turístic que no es coneix. Volem que l’Escola Municipal de Belles Arts sigui un referent a nivell cultural, cal donar-li més protagonisme. Salt és la seu del Centre d’Arts Escèniques El Canal i gairebé no ha tingut activitat en 3 anys. CiU ha menystingut el principal impulsor d’aquest equipament nacional, una figura saltenca de prestigi internacional com Salvador Sunyer. Tenim moltes entitats amb moltes ganes de contribuir a la vida social i cultural saltenca, que es troben amb la poca voluntat de l’equip de govern de Jaume Torramadé per treballar conjuntament amb elles.

No hem d’entendre la cultura com una font de despesa, sinó com una font d’oportunitats. Una indústria cultural potent ofereix moltes sortides professionals, per exemple el Viver d’empreses creativo-culturals amb tota l’activitat econòmica que l’envolta. Establir a Salt estudis culturals com l’ERAM dinamitzen el teixit social de la vila. La gran quantitat de cultures diferents que convergeixen al nostre municipi són una oportunitat d’interculturalitat. Una aposta ferma per enriquir-se mútuament i que contribueix a la bona convivència.

Els centres cívics han de ser espais de relació entre els veïns, d’interacció cultural i trobada veïnal. L’Ajuntament ha d’anar de la mà de la societat civil, amb les entitats que enriqueixen l’espai amb les seves propostes. És la millor fórmula per fomentar la participació i potenciar la corresponsabilització. No només ha de ser l’Ajuntament qui fa propostes. No només les entitats fan i proposen. TOTS JUNTS FEM SALT. Per això és important que l’ajuntament tingui la suficient generositat i confiança en l’Ateneu Popular Coma Cros. Perquè #aSalttenimunprojecte.

En definitiva Salt, és i viu la Cultura, amb entitats, Arts Escèniques, música, lectura, la seva gent i la seva diversitat, la Cultura a Salt es una oportunitat. Salt és Cultura!!!

VideoBlog: http://youtu.be/aDRHHLJjOc8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>