Home » Salt » El millor Ateneu possible és el que hi participin tots els saltencs i saltenques

El millor Ateneu possible és el que hi participin tots els saltencs i saltenques

El model de gestió mixta o compartida de centres socials i culturals és una fórmula de gestió que existeix des de fa temps. Hi ha ciutats que el tenen en funcionament i amb resultats satisfactoris. La idea que té el govern de CiU de com ha de ser l’Ateneu es limita a una simple gestió d’espais. Diferents sales per activitats on una tècnica organitzi i dinamitzi activitats en aquests espais. 

La proposta de l’assemblea va molt més enllà. Vol fer de l’Ateneu un “projecte de servei sociocultural que desenvolupi principalment activitats i propostes adreçades a tota la ciutadania com la promoció de la cultura, de la creació i de l’associacionisme. Aquest equipament de proximitat ha de servir com espai de trobada i de relació. Un espai de referència veïnal, social i associatiu. S’hi han de promoure valors democràtics, els drets humans i la sostenibilitat, fomentant la presa de decisions autònoma i responsable, treballant en grup des de la participació activa en projectes col·lectius i potenciant la identificació i la implicació en la comunitat” (cita literal del Projecte de gestió Ateneu Popular de la Coma Cros).

Personalment afegiria que un Ateneu també ha de ser un punt de trobada entre ciutadans on es fomenti la interculturalitat i les trobades entre ciutadans de diferents generacions. On es puguin generar i potenciar les xarxes comunitàries, dinamitzar la vida associativa, avançar cap a la democràcia participativa, promocionar la cultura popular,… Creiem que seria un bé comú que faria avançar la vida associativa de Salt. Volem un projecte per l’Ateneu Popular de la Coma Cros molt més ambiciós que una simple gestió d’espais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>