Home » Municipals » Perquè sóc d’esquerres

Perquè sóc d’esquerres


En aquesta societat líquida, plena de canvis accelerats i d’incertesa, com la defineix Zygmunt Bauman, el que tinc clar és que sóc d’esquerres. I reivindico més que mai la diferència entre la dreta i l’esquerra, entre el capitalisme i la socialdemocràcia, entre l’individualisme i la competitivitat i la justícia social i la igualtat d’oportunitats, perquè és d’una certesa suprema que ara més que mai existeixen diferències abismals entre aquestes i els seus models.

Enfront de la incertesa del món actual de Bauman, la certesa que amb governs progressistes, d’esquerres, s’ha avançat més que mai en igualtat i justícia en aquesta societat. I són molts els exemples: salut universal, educació, drets civils, dependència, igualtat de gènere, avortament o matrimoni entre persones del mateix sexe. Enfront, llei mordassa, creació de taxes a la justícia, retallada de competències dels ajuntaments, reforma llei avortament, pujada de taxes en educació…

Tal i com vaig dir divendres passat a la Coma Cros, si hagués de triar un sol valor: em quedaria amb el de la justícia. No en tinc cap dubte. La justícia és no deixar ningú enrere. Aplicar una redistribució de la riquesa equitativa. Perquè l’única diferència entre persones sigui el mèrit i l’esforç que posem a favor del bé comú. Que tots els ciutadans i ciutadanes tinguin els drets mínims. Que tots els saltencs i les saltenques tinguin les necessitats bàsiques garantides. La discussió entre els límits dels drets mínims i les necessitats bàsiques, és el que diferencia les dretes de les esquerres.

Estic convençuda que el socialisme és el projecte de les persones. Les idees i els valors que desprèn, juntament amb la motivació per fer aquesta societat més igualitària i més justa socialment, ha de reforçar el compromís amb les polítiques d’esquerres. Hem de seguir somiant i treballant perquè els nostres fills puguin trobar un món millor i més just i que deixi de ser una Utopia per convertir-se en una realitat.

Perquè moltes de les lleis de PP i CiU no tenen en compte la igualtat ni la justícia social i tal i com va dir Willy Brandt, polític socialdemòcrata alemany i premi Nobel de la Pau “Permetre una injustícia significa obrir el camí a totes les que la segueixen”, no pararem de denunciar les injustícies d’aquests partits. Perquè, sí, que existeixen les dretes i les esquerres. I sí, CiU és un partit de dretes, que fa polítiques de dretes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>