Home » Salt » Governar sense decidir

Governar sense decidir

Fa alguns mesos l’equip de govern de l’Alcalde Torramadé es va treure de la màniga, com si d’un il·lusionista es tractés, una proposta de canvi del model de circulació a l’entorn del Carrer Major. Finalment van optar per deixar la solució final als ciutadans, que mitjançant un referèndum, fossin qui prenguessin partit. Fins ara no se n’ha tornat a parlar. Aquesta no és manera de governar, sense prendre decisions. Crec que hi ha una dita popular que ho defineix: “marejar la perdiu”.

Aquest darrer cap de setmana, després de tenir el projecte endreçat en un calaix durant uns quants mesos, s’ha presentat la nova guia turística de Salt. L’acompanyava una campanya de màrqueting i de publicitat amb l’eslògan “Salt és molt més”. A cinc mesos de les eleccions, als únics a qui vol beneficiar aquesta campanya és a l’equip de govern. Una campanya publicitària per CiU pagat per tots els saltencs i saltenques. Creiem que hi hauria hagut moments més encertats per presentar la guia, com durant la Copa del Món de Caiac, la Fira del Cistell o la Festa Major de Salt. Presentar-la a cinc mesos de les eleccions només té un objectiu ben clar.

Creiem que aquesta serà una manera de fer habitual de l’equip de govern actual. Sinó no ens podem explicar com s’ha deixat per al final del mandat qüestions tan importants com la modificació del pla especial de les deveses, el projecte participatiu de l’Ateneu de la Coma-Cros o el model de gestió del Centre d’Arts Escèniques. Són temes molt importants per Salt i que s’estan deixant de banda per solucionar-los o donar-hi resposta com més a prop de les eleccions millor.

Governar és prendre decisions que poden ser encertades o no, que agradin més o menys. Però el que no és governar és “marejar la perdiu” sense un projecte clar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>