Home » Salt » El PSC de Salt lamenta els recels amb els que s’inicia l’Àrea Metropolitana Estratègica del Gironès

El PSC de Salt lamenta els recels amb els que s’inicia l’Àrea Metropolitana Estratègica del Gironès

Des del PSC de Salt considerem un avanç la creació de l’entitat urbanística especial de l’Àrea Metropolitana Estratègica del Gironès ja que genera la possibilitat per Salt d’aconseguir una trama urbana consolidada amb Girona. Des del PSC de Salt creiem que és positiu que per primera vegada es comenci a parlar d’Àrea Metropolitana a nivell de cooperació entre ajuntaments, en aquest cas de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Vilablareix i Fornells de la Selva. Ja existeixen figures de planificació urbana d’àmbit supramunicipal com el pla director urbanístic, però aquesta és la primera entitat que es crea a nivell d’ajuntaments i d’aquí la importància de l’anunci. El grup municipal del PSC votarà a favor de la creació de l’entitat urbanística especial de l’Àrea Metropolitana Estratègica del Gironès.

Des de l’ajuntament de Salt durant l’anterior període d’alcaldia del PSC, amb el PSC al capdavant, es va treballar dur per aconseguir una trama urbana consolidada amb els municipis veïns que permetés el desenvolupament de superfícies comercials en el nostre municipi. Aconseguir la trama urbana consolidada amb Girona i municipis veïns ha estat un objectiu compartit per les principals forces polítiques presents al ple municipal de l’ajuntament de Salt. Ara existeix la possibilitat que sigui una realitat i per això comptarà amb el nostre suport.

Tot i l’avanç que suposa aquest acord advertim que són masses els recels que s’expressen en el document que es signarà per la creació d’aquest ens. Si bé és el primer pas per que els ajuntaments comencin a caminar plegats com a àrea metropolitana, encara hi ha massa condicionants i reserves. Un dels objectius del protocol és la configuració i delimitació d’una nova trama urbana consolidada per la implantació dels grans establiments comercials. Es necessitarà una majoria qualificada de tres quarts per a l’aprovació de l’informe favorable, per a la implantació dels grans establiments comercials tant a Salt, Vilablareix, Sarrià o bé Fornells. En canvi Girona mantindrà intacta la possibilitat que la llei li permet de desenvolupar pel seu compte una superfície comercial. Aquesta possibilitat pot convertir aquest organisme en ineficient a la pràctica. Amb el vot en contra de dos dels cinc components d’aquest organisme permetria el bloqueig d’una gran superfície comercial que es volgués instal·lar a Sarrià, Vilablareix, Salt o Fornells. En canvi, Girona pot donar llicència per una gran superfície comercial i no l’hi cal cap tipus d’acord.

Durant el proper mandat treballarem per superar aquests recels i que aquest organisme no es converteixi en un sistema de bloqueig del desenvolupament econòmic de l’àrea metropolitana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>