Home » Esports » L’Ajuntament ha d’estar al costat de l’esport a Salt

L’Ajuntament ha d’estar al costat de l’esport a Salt

L’Ajuntament ha de recolzar els clubs perquè el què hi ha al darrera d’aquesta campanya del Govern de l’Estat és un atac al  moviment de voluntariat esportiu sense ànim de lucre

Pavelló Municipal d’Esports a Salt

El grup municipal socialista de Salt vam portar a l’últim Ple una moció en la que demanàvem el consens de la corporació per donar suport i recursos tècnics a totes les entitats del municipi per a la seva  regularització. Aquesta iniciativa ve arran de l’anomenada Regularización laboral de la actividad desarrolada en los clubes y entidades deportivas sin ánimo de lucro, activada pel govern del PP, i que posa en greu perill la supervivència de l’esport de base a Catalunya. La moció inclou quatre punts més en els quals el PSC insta el govern de l’Estat que aturi i revisi el pla d’inspeccions massives a la xarxa d’esport base de Catalunya que va començar el dia 1 de novembre. Li reclama que proposi alternatives per regular les activitats remunerades en les entitats esportives per assegurar la xarxa de voluntariat esportiu. Volem instar el Govern de l’Estat i la Generalitat que acordin un pla de suport econòmic i millora de l’esport de base i que l’Ajuntament hi doni suport.

Les entitats esportives veuen en el projecte del govern del PP una sanció  injusta que els cau a sobre, sense que hi hagi ni una causa objectiva, ni denúncies que reclamin la revisió de les activitats remunerades en l’àmbit de l’esport. L’Ajuntament s’ha de posar al costat de les entitats esportives del municipi. El que hi ha al darrera d’aquesta campanya és un atac al  moviment de voluntariat esportiu sense ànim de lucre. Les despeses ocasionades per l’activitat que realitzen aquests tècnics, no es pot considerar, en cap cas, com un salari. El primer punt de la moció insta el Govern de l’Estat que proposi les alternatives necessàries per regular convenientment les activitats remunerades, que es realitzen dins de l’àmbit de les entitats esportives, en el marc del Pla de Suport Econòmic i de Millora de l’EsportBase.

La voluntat del Govern de rebaixar el paper dels tècnics a una mera relació laboral, no només posa en perill una funció imprescindible i de gran rellevància social, sinó que també provocarà un increment de les despeses derivades de la pràctica esportiva de base casi en un 50%. Això abocaria els clubs esportius de base a l’empobriment o a la desaparició, amb el perjudici social que això comporta. Les mesures del Govern central només tenen un objectiu recaptatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>