Home » Política » La violència de gènere s’emporta 12 dones a Catalunya el 2014

La violència de gènere s’emporta 12 dones a Catalunya el 2014

En tot el 2014 han mort dotze dones a Catalunya víctimes de la violència de gènere, una per cada mes de l’any. Gairebé  tripliquen les quatre dones mortes durant el 2013 a Catalunya. En primer lloc el meu més sentit record i pesar per cadascuna d’aquestes dones.

Aquestes dades haurien de ser suficients per fer-nos reflexionar i adonar-nos que els drets de les dones són drets humans i la violència masclista és una vulneració greu d’aquests drets. L’abolició de la violència masclista és innegociable i imprescindible per la justícia social, per això, reivindiquem tornar a prioritzar la perspectiva de gènere i les polítiques contra la violència a les dones.

En els últims 10 anys hi ha hagut avenços per impedir i perseguir la violència envers les dones. Un d’ells és en l’àmbit legislatiu, quan l’any 2004 es va aprovar la llei de mesures de Protecció Integral contra la violència de gènere. Aquesta llei ha rebut el reconeixement internacional i és una clara mostra que per lluitar contra la violència masclista s’ha de tenir voluntat política. Cal fer d’aquesta lluita una prioritat, i no podem permetre que es converteixi en un tema que formi part sols de la intimitat de cada família.

No podem deixar que aquest sigui un problema privat i invisible perquè cada any costa la vida a dones i també té una repercussió terrible a la vida dels fills. No podem permetre ni un pas enrere en aquesta lluita. No ens podem permetre que les retallades eliminin la feina feta. Concretament a Salt les retallades han suposat la reducció de la plantilla del Centre d’Intervenció Especialitzada. Ara tots els saltencs  i saltenques tenim una orientadora laboral i un psicòleg infantil menys. Els fills de pares maltractadors estan pitjor atesos ara que abans. Això és un pas enrere. Per això acusem directament als governs de la Generalitat i de l’Estat pel desmantellament d’avenços aconseguits per una qüestió merament pressupostària.

Demà dia 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Des de l’agrupació del PSC de Salt us convidem a una encesa d’espelmes i una concentració per condemnar aquests fets. Hi haurà la lectura d’un manifest. L’acte serà a les 19:30 a la plaça del Veïnat a Salt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>