Home » Municipals » Promoció del centre de tecnificació de piragüisme

Promoció del centre de tecnificació de piragüisme

EL PSC APOSTA PERQUÈ SALT SIGUI UN REFERENT ESPORTIU

Les instal·lacions del centre de tecnificació de piragüisme permeten impulsar el poble com un referent de les competicions d’aquest esport

Pel PSC de Salt promocionar el centre de tecnificació de piragüisme, el primer de les Comarques de Girona, és una oportunitat per fer de Salt un punt referent en el món de les competicions. S’aposta també per aquest esport ja que el tram del Ter, on el riu entra al terme municipal de Salt està totalment adequat. Per la dinamització del projecte i de la seva activitat esportiva és compta amb la col·laboració i implicació del Club Piragüisme Salt-Ter, una entitat esportiva sense afany de lucre.

En l’actualitat el Club Piragüisme Salt-Ter és el millor club de piragüisme de l’Estat, ha assolit consecutivament els últims 6 campionats d’Espanya. I entre els seus esportistes compta amb l’actual campió d’Europa.

Durant aquesta legislatura s’ha treballat per l’acondicionament d’aquest tram del riu Ter. S’ha modificat el projecte per complir amb les exigents mesures del Departament de Medi Ambient, contemplant l’entorn natural de l’indret i tenint en compte la utilització de materials sostenibles per no alterar la vegetació ni la fauna.

El Desenvolupament del projecte ha permès col·locar un espigó per regular el cabal del riu i arreglar les pilastres per reconduir i formar salts d’aigua al llarg del seu recorregut. Aquests treballs han permès crear una pista d’eslàlom amb condicions perfectes per realitzar-hi competicions i un tram de més de 300 metres per a entrenaments. Aquesta obra permetrà la celebració de diversos campionats d’alt nivell al llarg de l’any.

Ara fa mig any que l’Ajuntament disposa dels permisos per practicar l’esport a les noves instal·lacions. Després d’una petita remodelació per arreglar els desperfectes causats pels aiguats recents actualment ja està al 100%.  De cara els proper anys es treballarà per trencar l’estacionalitat (maig-juny) i treure el màxim rendiment d’aquestes instal·lacions durant tot l’any.

El centre de tecnificació de piragüisme es completa amb les 2 piscines municipals, la coberta i la descoberta, adaptades per a fer-hi entrenaments durant tot l’any. Les piscines, situades al costat d’un edifici de l’Ajuntament on hi ha el Club Piragüisme Salt-Ter, formen un complex idoni per treballar la tècnica amb entrenaments específics.

La promoció del centre com a referent esportiu de competicions també pretén incidir en el propi municipi per fomentar aquesta modalitat esportiva entre la joventut i potenciar la pràctica continuada de l’esport de natura a Salt com a  eina de promoció de l’activitat esportiva i econòmica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>