Home » Catalunya » Salt, punt de dinamització econòmica

Salt, punt de dinamització econòmica

El primer viver d’empreses privat de les Comarques Gironines ha escollit Salt per obrir. Ho ha fet aquest dijous 7 d’octubre. És una bona notícia, que aferma el caràcter dinàmic del nostre municipi. L’empresa Solventa 6 n’ha estat l’entitat privada propulsora. Són gent jove i emprenedora. Van obrir l’any 2001 i van realitzar una aposta pel manteniment d’instal·lacions, que els ha permès créixer fins i tot en moments difícils com els actuals. Per ells la crisis és una oportunitat que saben aprofitar. Com que estan situats al polígon La Maret, han decidit que el viver d’empreses sigui conegut com «la maret.cat». Compten amb una superfície de 250 metres quadrats. Despatxos, sales de reunions, telefonia, Internet, recepció… Disposen de la infraestructura bàsica per a qualsevol empresa innovadora i emprenedora, que obri les portes. Però no sols infraestructura física sino també de serveis per als emprenedors, networking i coaching.

El foment de l’emprenedoria és la base d’aquest nou projecte que ara comença. La pròpia experiència de creació del no res de l’empresa Solventa, iniciada per un joveníssim Àlex Barceló, va fer veure la necessitat de crear un servei d’acolliment, assessorament i acompanyament de nous empresaris. Volen, amb els serveis que ofereix el viver d’empreses, facilitar la creació d’empreses, ajudar a joves emprenedors en la difícil tasca de crear un projecte personal i de riquesa.

El govern de Salt, sense aportar-hi recursos de manera directa, hi col·labora. Pendents de la signatura d’un conveni, l’Oficina de Promoció Econòmica de Salt farà difusió del viver d’empreses per tal que els emprenedors assessorats en el nostre servei d’emprenedoria puguin tenir l’oportunitat de crear el seu negoci en aquest nou espai. També col·laborarem a l’hora de la formació dels emprenedors del viver d’empreses Maret i la consolidació de les empreses de nova creació que s’ubiquin en aquest espai. Posem a disposició del viver la borsa de treball per la selecció de treballadors.

No cal dir que a l’Ajuntament hem acollit amb il·lusió aquesta iniciativa, perquè hi ha un nou punt de dinamització econòmica al nostre municipi. La col·laboració entre administració local i privat serà de ben segur una bona experiència amb bons resultats. L’Oficina de Promoció Econòmica de Salt, centre per ajudar i donar suport a la innovació i la creativitat, ha apostat pel viver d’empreses «lamaret.cat». La dinamització i promoció econòmica és una prioritat de govern, la riquesa dóna oportunitats i feina per a tothom. L’Oficina de Promoció Econòmica de Salt ha estat creada durant aquesta legislatura. Ha donat resultats ben satisfactoris. Ha contribuït a generar ocupació, a la millora de serveis i a la promoció del comerç local. Una de les apostes més importants i innovadores és el servei d’emprenedoria a través de la Xarxa Inicia del Servei d’Ocupació de Catalunya.

La promoció econòmica és un factor clau. Les institucions públiques tenim el deure d’invertir per tal que les empreses i la ciutadania tinguin les millors opcions per tenir èxit. A la societat civil hi ha molta gent amb bones idees i propostes sòlides. Si compten amb infraestructures materials, científiques i tecnològiques potents, tenen més possibilitats per reeixir en els projectes personals. En aquest terreny l’èxit es converteix en un bé social, quan crea treball i més oportunitats. Per aquestes raons ha estat una prioritat de govern. Però, tal com va dir Martí i Pol Ara mateix encara «tot està per fer i tot és possible». Cal insistir-hi i continuar lluitant, perquè el dret a tenir un treball hauria de ser de tots i de totes.

Felicitats!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>