Home » Reflexions » La policia de Salt i el compromís per la proximitat

La policia de Salt i el compromís per la proximitat

La seguretat és una de les preocupacions constants i més importants des que sóc alcaldessa de Salt. Aquesta qüestió em semblava que havia de tenir tota la meva atenció des d’un primer moment, ja que era i és important per al conjunt de la ciutadania. La cohesió i la unitat del nostre poble depèn de saber mantenir els drets i deures de tothom. Tots i totes tenim dret a viure en pau i tranquil·litat. La democràcia com a sistema cívic i d’entesa de tots els veïns i veïnes, requereix ordre per funcionar i desenvolupar-se amb total normalitat. Des de l’inici, he tingut confiança en comptar amb el suport i la diligència de la professionalitat dels cossos policials locals de Salt.

El passat 4 de maig, les policies locals i cossos de vigilants, que engloben 44 cossos de la demarcació de Girona, van presentar la memòria del 2009, que reivindica i exposa clarament la bona feina dels agents de l’ordre més propers a la ciutadania.

Abans que tot cal reconèixer la feina ben feta de la policia local a Comarques Gironines i, en especial, a Salt. És de justícia certificar i dir públicament que, sempre que en el nostre municipi hem tingut una urgència, la policia local ha sabut estar al lloc on li pertocava. No han dubtat en posar la responsabilitat professional per davant de qualsevol altra circumstància. I això els ho vull agrair i expressar d’aquesta manera el meu reconeixement. Sempre els hem tingut a prop i compromesos quan ha calgut.

El seu lloc de treball és a peu de carrer i mantenen un vincle de proximitat infrangible amb la gent. Desenvolupen feines de proximitat amb el servei de teleassistència, custodien claus particulars, realitzen entrevistes a comerciants i ciutadans, fan de mediadors quan es produeix un conflicte i inicien denuncies per vetllar per la convivència i el civisme.

Tenim dues bones dades per mantenir i renovar la confiança en les bones opcions de futur a Salt. Havíem tingut alguns problemes d’atropellaments de menors l’any 2007. Doncs bé, després d’incrementar els cursos d’educació vial entre els nens de 4 a 14 anys, estem en condicions de dir que aquesta qüestió ha millorat sensiblement. Per altra banda, després d’insistir tossudament en tenir tots els efectius mobilitzats per no permetre la impunitat dels delinqüents, ja podem anunciar que s’ha reduït un 25% les denúncies durant els últims dos mesos. No ens conformem i sabem que queda molta feina per fer. Però comptem amb professionals preparats i compromesos per afrontar qualsevol repte.     

Foto: Javi Cabrera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>